CHÂTEAU CARBONNIEUX, PESSAC-LÉOGNAN AC GCC
CHÂTEAU CARBONNIEUX, PESSAC-LÉOGNAN AC GCC
0 Reviews | Review toevoegen

80% Sauvignon, 20% Semillon. De aanzet is rijk met een mooie citroenachtige frisheid. De heerlijke, volle smaak met mooie lengte verraden de kwaliteit van deze millésime.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 59,95
Prijs per stuk

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen

Domein
Al in de middeleeuwen, in 1234, wordt gesproken van de wijngaard bij Léognan die werd bewerkt door benedictijnse monniken. In 1519 werd het landgoed verkocht aan Jean de Ferron, wiens familie al in het bezit van wijngaarden was en onder wiensnleiding het uitgroeide tot een volwaardig domein met bijbehorende gebouwen. Na 250 jaar kwamen de monniken van de Sainte-Croix abdij weer in het bezit en door assemblage en nieuwe bottelingstechnieken werd de fles met de St. Jacobsschelp ophet etiket beroemd over de hele wereld. Tijdens de Franse Revolutie confisceerde de staat al het kerkelijke bezit en in 1791 werd het domein als nationaal eigendom verkocht aan Elie de Bouchereau, wiens familie het landgoed na de phylloxera plaagmoest verkopen. Vervolgens kwam het domein in handen van verschillende families totdat de familie Perrin het overnam in 1956. Marc Perrin begon met herplanten en breidde het domein uit tot 95 hectare. Zijn zoon Anthony bouwde een nieuwe wijnkelderen paste nieuwe technieken toe. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de Carbonnieux en Bordeaux wijnen nog beroemder werden in de wereld, mede door de Pessac-Léognan appellatie in 1987. Zijn kinderen Eric, Christine en Philibert zetten de traditie voort.

Bodem
De kleiachtige kalksteenbodem versterkt de aromatische expressie van deze wijn.

Vinificatie
Rijping gedurende 10 maanden in vaten met batonnage (25 % nieuwe hout)

Lekker bij
Gebakken of verse vis, fruits de mer, foie gras, wit vlees, exotische gerechten, kaas, fruitdesserts.

Score
2015: Robert Parker 90-92 punten2015: Jancis Robinson 16,5 punten

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Verpakking
3 flessen
Streek
Bordeaux
Gebied
Rive Gauche
Appelatie
Pessac-Léognan AC
Inhoud
0.75 L
Domein
Château Carbonnieux
Kleur
Wit
Jaar
2017
Alcohol
9.5
Land
Frankrijk
Druiven
Blend
Laatst bekeken producten