CHÂTEAU CÔTE DE BALEAU, ST. ÉMILION GRAND CRU CLASSÉ GCC
CHÂTEAU CÔTE DE BALEAU, ST. ÉMILION GRAND CRU CLASSÉ GCC
0 Reviews | Review toevoegen

Chateau Côte de Baleau is jaren in eigendom geweest van de familie Reiffers, tot het in 2013 overging in handen van de familie Cuvelier (bekend van Chateau Clos Fourtet en Chateau Poujeaux). De wij...

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 44,95
Prijs per stuk

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen

Chateau Côte de Baleau is jaren in eigendom geweest van de familie Reiffers, tot het in 2013 overging in handen van de familie Cuvelier (bekend van Chateau Clos Fourtet en Chateau Poujeaux). De wijngaard is 17ha waarvan 14ha geklasseerd. Chateau Côte de Baleau was één van de châteaux die in 2012 gepromoveerd werd van Grand Cru naar Grand Cru Classé, en dit door de constant stijgende kwaliteit van de voorbije 10 jaar. De wijngaard, kalk-zandterroir, heeft zeer oude wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud. Een nieuw aanplantingsprogramma zal de dichtheid van de stokken nog vergroten naar 8500 stokken/ha. De wijn rijpt 18 maanden op vat waarvan 50% nieuw en 50% vaten van 1 jaar oud. 

De wijnstokken van Saint-Émilion liggen ongeveer 40 kilometer ten oosten van Bordeaux en bloeien op een oneindig genuanceerd gebied. Met behulp van innovatieve technieken naast eeuwenoude tradities, maken de wijnbouwers van Lussac Saint-Émilion, Puisseguin Saint-Émilion, Saint-Émilion en Saint-Émilion Grand Cru wijnen die boordevol emoties zitten. Met hun robijnrode kleur en elegante boeketten zijn de wijnen van de Saint-Émilion-appellaties lang, evenwichtig en zijdeachtig in de mond. Ze zijn leuk en uitstekend om te delen.
Meer informatie over de kastelen van de vier benamingen: Lussac Saint-Émilion, Puisseguin Saint-Émilion, Saint-Émilion en Saint-Émilion Grand Cru .

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten